14. kesäkuuta 2015

PP3 ja virtsatieinfektio?

Loistava ajankohta virtsatieinfektiolle. Eilen aamulla alkoi tuntumaan alavatsalla voimakasta kipua virtsaamisen yhteydessä, mutta ajattelin että se jotenkin vielä liittyy näihin muihin kipuihin, mitä minulla on ollut. Pikkuhiljaa siihen sitten alkoi tulla myös kirvely mukaan ja päivän mittaa virtsaamisen tarve tiheni selvästi. Minulla oli VTI joskus vuosikausia sitten ja oireet tuntuvat nyt ihan samalta. Just my luck. 

Muuten en olisi huolissani pätkääkään ja menisin rauhassa vasta huomenna tk:n selvittämään asiaa, mutta toki tämä alkionsiirto alkoi nyt huolettamaan. Oireiden kanssa pärjäisin tämän päivän kotona ihan varmasti, vaikka vessassa irvistyttääkin. Soitin päivystykseen, että kannattaako minun tulla sinne jo nyt tänään jonottamaan koko päiväksi, että jossain välissä pääsisin jättämään sen pissanäytteen. Saan kuulema itse päättää, sillä alkion siirron vuoksi he voisivat harkita hoitavansa minua jo tänään sunnuntaina. Puhelimessa ollut hoitaja oli kuitenkin sitä mieltä, että jos oireiden kanssa pärjään, niin voisin odottaa myös huomiseen ja mennä tk:n aamulla. Samaa ajattelin itsekin, että tuskin tässä nyt yhdellä päivällä on hirveästi vaikutusta. Varsinkin kun tässä menisi varmasti pitkälle iltapäivälle/iltaan ennen kuin minua edes hoidettaisiin vähäisen kiireellisyys-asteen vuoksi.

Viime yönä tuntui etten millään saa nukahdettua ja kello oli jo melkein kolme, enkä ollut vieläkään nukahtanut hetkeksikään. Turhautti niin paljon, sillä olin ollut suurimman osan päivästä todella väsynyt (erityisesti muutama tunti lutinuksen jälkeen), vaikka olin nukkunut edellisenä yönä kellon ympäri. Ajattelin että kun laitan illalla päivän viimeisen lääkkeen, niin väsy iskee varmasti 0,5-1 tunnin päästä. No ei iskenyt. Siinä sitten klo 3 päätin nousta ylös ja lähteä kauppaan. Rakastan sitä, että puolen kilometrin päässä on 24h auki oleva kauppa! Kävin hakemassa karpalomehua ja sitä sitten litkin aamun tunteina, ennen kuin painuin takaisin sänkyyn. En tiedä ehtikö se vielä vaikuttaa ja kuinka paljon hyötyä siitä ylipäätään on, mutta tänä aamuna ei kirvellyt ja sattunut aivan yhtä paljon kuin eilen. En osaa kuitenkaan nyt päättää, että mitä tekisin sen päivystyksen suhteen :/


3 kommenttia:

 1. Meilläpäin lääkäri kirjoittaa reseptin ilman että edes käy vastaanotolla, jos on ennenkin ollut pissatulehdus ja tietää omien oireiden perusteella sairastavansa ko. sairautta! Teillä ei ilmeisesti sellaista mahdollisuutta ole...?

  A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä hoksannut kysyä, eikä se hoitajakaan puhelimessa mitään sanonut siitä. Sano vain että voit halutessasi tulla tänne päivystykseen. Vois varmaan soittaa vielä ja kysyä. Kiitos vinkistä :)

   Poista
  2. Toivottavasti sait apuja.. :)

   Poista