22. kesäkuuta 2015

Piinapäivät lisääntyivät potenssiin kaksi

Aika kryptinen otsikko näin aamutuimaan! Eilen aamulla kävi niin, että tein elämäni ensimmäisen positiivisen raskaustestin ja tänään aamulla viiva oli onneksi hieman tummempi. Tänään on pp11 ja näyttäisi siis siltä, että nyt saadaan kaiken sujuessa hyvin piinailla vielä helmikuun loppuun. Vieläkin vaikea uskoa, että oliko meillä vihdoin näin hyvä tuuri. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja alkio olisi kiinnittynyt oikeaan paikkaan, eikä olisi mikään kohdunulkoinen tai cornu-raskaus. Keskenmenoahan sitä tietysti vähän pelkää koko ajan, sillä todennäköisyydet siihen ovat niin suuret. Aluksi epäilin myös kemiallista raskautta, mutta minulla on tullut alkuraskauden oireita, joten en pidä sitä enää kovin todennäköisenä. Nyt kyllä kiinnostaisi tietää, että paljonko veressä on hcg:ta.

Aloin epäillä raskautta ensimmäisen kerran lauantaina. Kävimme siskoni kanssa edellisenä iltana/yönä tanssimassa (selvin päin tietysti!) yökerhossa ja jotenkin siinä pomppiessa kohtu tuntui painavalta. Mietin ensin, että onko minun munasarjat vieläkin niin isot, että ne tuntuvat raskailta ja hölskyvät. Lauantaipäivänä aloin ihmetellä, että miksi minulla on koko ajan pissahätä, vaikka yleensä pystyn pidättämään pitkiäkin aikoja. Lisäksi alavatsaa vihloi ja juili välillä, mutta ei kuitenkaan ollut ihan sellainen olo, että menkat olisivat alkamassa. Seuraavaksi kiinnitin huomiota aivasteluun. Olin aina naureskellut tälle raskausoireelle, että voikohan tuo pitää paikkaansa, mutta nyt olen lauantaista saakka aivastellut huomattavasti enemmän kuin sitä ennen.

Eilen oli aamupäivällä/päivällä lievää etovaa oloa. Tämä alkoi kuitenkin vasta testin tekemisen jälkeen, joten saattaa olla myös psyykkistä. Kaiken lisäksi sitä ei ole nyt tänään ollut, joten saatoin keksiä sen omasta päästä tai sitten innostus/jännitys eilen aiheutti sen. Iho on nyt myös ollut muutaman päivän huonommassa kunnossa kuin pitkiin aikoihin.

Tässä alla tekemäni testit. Ylempi on siis eiliseltä (pp10) ja alempi tänään aamulla tehty (pp11). Haaleitahan nuo viivat vielä ovat, mutta toisaalta menkkojenkaan ei olisi pitänyt vielä jäädä pois, joten ei tässä mitään tulipunaisia viivoja tarvitse tullakaan. Piti tänä aamuna vielä näyttää minun värisokealle miehellenikin nämä viivat ja kerta hänkin näki eron viivoissa, niin ei taida omat silmät liian puolueellisesti tulkita.

Todistusaineistoa

Vieläkin vaikea uskoa todeksi ja pelottaa innostua liikaa. Pelkään niin, että tässä vielä matto vedetään jollain tapaa jalkojen alta pois. Ajattelin lähteä käymään porukoiden luona nyt, sillä tuntuu etten malta enää pitää salaisuutena heiltä. Tämä olisi ensimmäinen lapsenlapsi sekä minun vanhemmilleni, että appivanhemmilleni ja voin vain kuvitella kuinka he tästä innostuvat.

Omalla äidilläni, joka on jo vaihdevuosi-iässä, alkoi kuukautiset uudestaan, kun hän sai tietää puolen vuoden kohdalla, että yritämme lasta. Kaikki sairaudet poissulkevat tutkimukset tehtiin ja lopulta lääkäri oli sitä mieltä, että äitini elää niin vahvasti meidän yrityksessä mukana, että hänen oma hormonitoimintansa käynnistyi uudestaan :D Isälläni on ollut tapana kirjoittaa joka vuosi joulukirje kaikille tuttaville, jossa hän on kertonut koko perheen kuulumiset kuluneelta vuodelta. 2010 vuonna hän kertoi ylpeänä kirjeessä, että minulle ja miehelleni on tullut vuoden aikana vauva, nimittäin koiravauva, ja jospa sitä lähivuosina ihan oikeitakin vauvojakin siunaantuisi. Vuonna 2011 hän kirjoitti, että sitten kun me saamme vauvan, niin hän aikoo kuuluttaa sen niin isoon ääneen kaikille, että kenellekään ei jää epäselväksi. Sitä seuraavana vuonna oli myös joku pieni maininta asiasta, mutta sen jälkeen alkoi meidän lapsettomuusprosessi, eikä hän ole enää maininnut asiasta sanallakaan joulukirjeissä. En kestä edes ajatella, kuinka mielissään hän on, jos pääsee seuraavaan joulukirjeeseen vihdoin kirjoittamaan vauvauutisia :)

14 kommenttia:

 1. Iiik! Ihanaa! Onnea onnea! Tuuletan aluksi varovasti, mutta aaltoliike ja hurraahuudot kasvaa viikko toisensa jälkeen. Tarraa kiinni pikkuinen, tavataan vasta helmikuussa :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihania uutisia, hurjasti onnea ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana uutinen, onnea!! :)

  T. A-M

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille onnentoivotuksista! Täällä ei meinata uskoa todeksi vieläkään :)

  VastaaPoista
 5. Oi ihanaa <3 Paljon Onnea <3 :)

  VastaaPoista
 6. Joko viivat on vahvistuneet? :D

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kirjoitin juuri tämän hetken kuulumisista postauksen :)

   Poista
 8. Onnea! Kuinka on raskaus sujunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudesta postauksesta selviää tämän hetkiset kuulumiset :)

   Poista