11. kesäkuuta 2015

Ne tykkäs toisistaan sittenkin!!!

Nimittäin minun munasolut ja miehen siittiöt! Niin kuin jo mainitsin, munasoluja saatiin kerättyä vain 5, vaikka rakkuloita oli tuplasti enemmän. Niistä viidestä kuitenkin 4 hedelmöittyi ja kaikki hedelmöittyneet olivat top-alkioita, joten ei voi kuin olla tyytyväinen. Yksi alkio siirettiin tänään ja loput kolme pakastettiin erillisinä tulevaisuutta varten. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan on tosi optimistinen olo raskautumisen suhteen. Toivottavasti nyt ei tiputa kovin korkealta sitten.

Kotimatkalla kävin ostamassa mansikoita
juhliakseni hyvin sujunutta päivää
Kerroin vatsakivusta ja tärinäkivusta lääkärille ja hän kirjoitti minulle sairaslomaa loppuviikon. Jonkin verran nestettä oli kertynyt fossa douglasiin, mutta ei kuulema vaikuttanut siltä, että kovin suuret todennäköisyydet hyperille olisi. Nyt vaan jäin vähän miettimään, että kehtaanko ottaa töistä saikkua pe-su, sillä todennäköisestihän minun tilalle ei ketään saada ja muut joutuvat tekemään minunkin työt. Minulla ei ole kuumetta tai mahatautia, mikä varsinaisesti pakottaisi olemaan pois ja hammasta purren varmaan selviäisin työvuorot kipujen kanssa, jos ne pysyvät tälläisinä mitä ne nyt ovat. Tällä hetkellä kaikki liikkuminen/kävely tuntuu vähän ikävältä ja töissä joutuisin kyllä olemaan aika paljon liikkeellä. Levossa kipu on vähän lievempi. Toisaalta en ole ollut sairaslomalla kuin vasta yhden päivän (punktiopäivä) kyseisessä työpaikassa, sillä olen saanut suunniteltua työvuoroni niin, että kaikki hoitojutut ovat tapahtuneet vapaa-ajalla. Taidan katsella vielä tämän illan, että mihin suuntaan vointi kehittyy ja päätän vasta sitten. T: Tunnollinen hoitsu




10 kommenttia:

  1. Hyviä uutisia :) Nyt sitten toivotaan että kaikki sujuu jatkossakin niin kuin pitää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :) Pitkästä aikaa optimistinen olo raskautumisesta. Toisaalta kun ei ole vielä pettymyksiä ivf-hoidoista tai alkioiden siirroista niin ei osaa niin paljoa pelätä sitä, ettei onnistukaan.

      Poista
  2. Oi nyt toivotaan, että siellä tarrataan tiukasti kiinni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Saa nähdä kuinka tässä malttaa odottaa :)Toivottavasti ei tuu pettymystä..

      Poista
  3. Olen seuraillut blogiasi jo pitkään ja haluan jättää nyt tsemppitervehdyksen! :) itsellä takana kohta kaksi vuotta lapsettomuutta ja selittämättömiä ollaan myöskin. Ekassa inssissä oltiin kaksi viikkoa sitten ja tänään tuloksena menkat! Raivostuttavaa..... Eli nyt Ivf-hoitoihin vie meidänkin tie syksyllä..:)

    Oon miettinyt, että esimerkiksi nyt teillä, kun pakkaseen meni kolme alkiota, että jos sattuis käydä niin huonosti että tuoresiirto epäonnistuisi ja joutuisitte PASsiin, niin sulatetaanko ne kaikki vai vaan yksi kerrallaan?

    Kovasti onnea tulevaan!!

    T. A-M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppitervehdyksestä! :) Harmi ettei inssi tuonut teille haluttua tulosta :/ Toivottavasti viimeistään ivf:ssä tärppäis!

      Se kuinka monta sulatetaan riippuu siitä, että miten ne on pakastettu. Meidän tapauksessa kaikki kolme pakastettiin erillisinä, joten niitä voidaan sulattaa yksi kerrallaan tarpeen mukaan. Jos olisi pakastettu vaikka kahdessa erässä (toisessa erässä olisi kaksi alkiota ja toisessa yksi), niin sitten sulatettaisiin erä kerrallaan. Se pakastetaanko alkiot erillisinä vai kaksi alkiota samaan erään, riippuu siitä aiotaanko alkiot siirtää yksittäisinä vai kaksi kappaletta kerrallaan. Esimerkiksi jos alkioiden laatu ei ole aivan huippuluokkaa, saatetaan siirtää kaksi ei niin hyvää alkiota kerralla. En tiedä oliko kuinka selvä selitys, toivottavasti sait jonkin käsityksen

      Poista
    2. Okei, kiitos vastauksesta! :)

      Entäs jos alkio ei selviäkkään sulatuksesta? Siirtyykö PASsi seuraavaan kiertoon vai?
      Vai selviääkö top-luokan alkiot todennäköisemmin kun huonolaatuisemmat?


      Poista
    3. Aina ne alkiot ei selviä sulatuksesta, muistaakseni joku n.70% selviää. En osaa sanoa yhtään, että selviääkö paremman luokan alkiot paremmin sulatuksesta, en ole perehtynyt aiheeseen sen tarkemmin. Sen vain tiedän, että pakastaminen on todella pikkutarkkaa työtä, että alkio saataisiin selviämään. Lueskelin kerran töissä jotain henkilökunnan ohjeita alkioiden pakastuksesta ja meni kyllä ihan yli ymmärryksen :D
      Ilmeisesti käytännöt siitä, että minkä päivän ikäisenä/kuinka jakautuneena eri sairaalat ja klinikat alkioita pakastavat, vaihtelee melko paljon.

      Alkion sulatus on nopea juttu, joten uskoisin, että ainakin joissakin tilanteissa ehdittäisiin sulattaa uusi alkio samaan kiertoon. En kuitenkaan tiedä, että tapahtuuko näin käytännössä.
      Nämä minun vastaukset olivat nyt vähän tällaisia mutu-tuntumalla heitettyjä, sillä en ole kovin paljoa itse ehtinyt aiheeseen perehtyä vielä.

      Poista
    4. No hyvä että joku muukaan ei tiedä ihan tarkasti kaikkea.. ;) tieto lisää tuskaa jne! Kyllähän ne asiat viimeistään sitten tietää kun omalle kohdalle osuu.. :)

      Toivotaan kuitenkin että sun pakastettuja alkioita ei tarvi sulatella vielä pitkiin aikoihin! :)

      Poista
    5. Kiitos :) Oon yrittänyt vähän mennä etappi kerrallaan, enkä vielä stressaa tulevasta. Tällä hetkellä on ajankohtaista tämä tuoresiirto ja katsotaan sitten tuota pas:sia jos siihen joudutaan.

      Poista