28. joulukuuta 2014

Taukokuukausi

Niinhän siinä sitten kävi, ettei toinenkaan inseminaatio tuottanut tulosta. Nyt tämä kierto pidetään taukoa hoidoista. Söin kuitenkin letrozolia alkukierrosta, sillä se on sopinut minulle hyvin. Nyt mennään jo kiertopäivää 19, eli ovulaatio oli alkuviikosta. En kyllä seurannut sitä mitenkään, mutta luotan siihen, että se tapahtui suurin piirtein silloin.

Seuraavassa kierrossa on kolmas inssi. Olin jo ihan heittänyt toiveet hukkaan sen suhteen, että kolmas inssi tuottaisi meidän kohdalla tulosta. Hoidin kuitenkin töissä vähän aikaa sitten naista, joka oli tullut raskaaksi kolmannesta inseminaatiosta, joten tällä hetkellä annan hieman toivoa asialle.

Hieman ennen joulua näin hyvää ystävääni, joka asuu nykyään muualla ja oli tullut käymään kotipaikkakunnallaan jouluna. Hän tietää meidän tilanteesta ja juteltiin siitä jonkin aikaa. Vähän ajan päästä hän ilmoitti, että he ovat jättäneet ehkäisyn pois nykyisen miesystävänsä kanssa, vaikka ovat tunteneet vasta muutamia kuukausia. Vauva saa tulla jos on tullakseen, mutta eivät kuulemma jaksa enää kondomin kanssa värkätä ja hormonaaliset ehkäisyvalmisteet eivät ole sopineet ystävälleni kovin hyvin. Kauhean huono omatunto, mutta toivoin ettei heillä tärppäisi vielä. Tuntuu niin epäreilulta jos hyvä ystävä tulee raskaaksi niin tuoreessa suhteessa ja kun vauvaa ei vielä kuitenkaan varsinaisesti edes yritetä. Olenko ihan kamala ihminen? Kaikki tutut ja puolitutut lisääntyvät tällä hetkellä kovaa vauhtia ja niitä ilmoituksia siedän jossain määrin, mutta kun hyvät ystävät tulevat raskaaksi, asia koskettaa itseä syvemmältä. Toisaalta ihana kun he kertovat siitä minulle, sillä en halua, että oma lapsettomuuteni asettaa rajoja sille, että he eivät pystyisi puhumaan minulle heille tärkeistä ja isoista asioista. Oli myös kiva huomata, että kyseinen ystävä ensin haisteli ilmapiiriä ja että millä mielillä olin sillä hetkellä, ennen kuin kertoi omasta tilanteestaan. Mutta silti sattui.

10 kommenttia:

  1. Tsemppiä! <3 Pahoittelut ettei inseminaatio tuottanut tulosta :( <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Parempaa onnea ensi kerralla :)

    VastaaPoista
  3. Et ole kamala ihminen! Toki muille haluaa hyvää, mutta ei sille voi mitään, että toisten käden käänteessä raskautumiset viiltävät jostain syvältä. Meillä ensimmäinen inseminaatio takana, tuloksetta. Täytyykin alkaa seurata sinun tarinaasi, tsemppiä teille! :)

    VastaaPoista
  4. Hei S! Nuo tahdikkatkin, mutta absurdin erilaiset ystävien elämäntilanteet kyllä tuovat mieleen välillä katkeruutta: Tuttuja tunteita.

    Meillä on diagnoosi "selittämätön" kanssa ja ekaa inssiaikaa ootellaan vasta, mutta oon jo kauan sukellellut täällä vertaismaailmassa kärpäsenä seinillä. Täällä oon ekaa kertaa, pitääpä käydä vanhempiakin tekstejäsi kahlaamassa. Hassua, että tuli valittua niin samanlainen bloginimikin... Tsempit uuteen inssiin! :)

    VastaaPoista
  5. Stemppiä teille. Me ei olla vielä niin pitkällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja huomen aamulla blogistani, rapatessa roiskuu, löytyy sulle haaste.

      Poista
  6. Moi! Oletko palaamassa kirjoittelemaan blogiin vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Pitkän hiljaisuuden jälkeen ajattelin nyt kuitenkin jatkaa kirjoittamista, joten kohta tulee kuulumisia! :)

      Poista