15. lokakuuta 2015

It's A Boy!

Tänään oli SE päivä, eli rakenneultra! Viime yö meni jotenkin tosi levottomasti nukkuessa, enkä meinannut millään saada illalla unta. En tunnistanut itsestäni, että minua kovin olisi jännittänyt, mutta eiköhän sitä ole kuitenkin ilmassa ollut. Vauva myös potki pitkään suoraan oikeaan nivuseen, mikä välillä vähän häiritsi nukahtamisyritystä.

Viikkoja on tänään 20+2 ja ensin katsottiin tietysti kaikki rakenteet ja tutkimuksen perusteella ei ollut havaittavissa mitään poikkeavaa. Vauvan mitat vastasivat viikkoja (ylläri) ja painoa oli 336g.

Sukupuoli katsottiin viimeisenä ja ei kyllä jäänyt paljoa epäselvyyttä siitä! Oli nimittäin niin selvät pojan merkit, että kuka vain olisi sen kuvan perusteella voinut tehdä saman päätelmän. Alkoi naurattamaan viikon takainen ultraaminen ystäväni kanssa, jossa päädyimme siihen lopputulokseen, että kyseessä on tyttö, sillä jalkojen välissä ei näkynyt mitään erityistä. Toisaalta meidän puolustukseksi, silloin oli aika paljon huonolaatuisempi kuva. Istukka oli oikealla puolella osittain etuseinässä ja kiertäen kyljen kautta vähän myös takaseinään.

Kohdunsuulla ei ole tapahtunut nyt parin viikon sisällä lyhentymistä ja sisäsuu oli kiinni, joten sen suhteen ei myöskään mitään huolta tällä hetkellä.. back to work! Vaikka tämä sairaslomailu oli myös kivaa, niin omalla tavalla on ollut vähän morkkis ja lusmu olo siitä, että makaan vain kotona, vaikka voisin ihan hyvin käydä töissäkin. Nyt tämä lusmuilu saa siis loppua ja pääsen kunnolla ihmisten ilmoille. Lauantaina olisi tiedossa muun muassa vaunukaupoissa kiertelyä! Siinä vasta yksi viime aikojen ahdistuksen aiheuttaja, sillä mistä nyt ensimmäisen kohdalla voi tietää, että mitkä vaunut ovat hyvät ja mitkä ominaisuudet ovat minulle tärkeitä. Paljon tutkiskelua on tullut jo tehtyä asian suhteen ja jotkin mallit kiinnostavat muita enemmän. Pitäisi vain päästä kokeilemaan ja tutkimaan ihan livenä niitä ennen mitään valintoja. Muutenkin odotan lauantaita innolla, sillä sen kohdalle on sovittu parisuhdepäivä ja oman rakkaan naaman tuijottelua aamusta iltaan.

3 kommenttia:

 1. Onnea poikalupauksesta! <3

  Vaunuista voisin sanoa, että kannattaa miettiä missä niitä aikoo käyttää. Sorateillä ja poluilla on tarpeen eri ominaisuudet kuin kaupungissa. Jos vanhemmat ovat kovin eripituiset, niin helposti säädettävä aisankorkeus on tarpeen. Ja itse tykkäsin, että aisan työntösuuntaa sai vaihdettua "lennosta". Välillä lapsi haluaa katsoa vanhempaa ja välillä menosuuntaan. Kannattaa kierrellä katselemassa erilaisia vaihtoehtoja ja vertailla kuinka helppo on kääntyä ja työntää. Niin ja tietenkin jos pitää mahtua esim hissiin tai pieneen eteiseen niin leveydessä ja kokonaispituudessa on suuria eroja. Ja aikooko nostella autoon ja pois paljon. Silloin on merkitystä painolla ja helposti kokoontaiteltavuudella ja konttiin mahtumisella. Valintaan kannattaa panostaa, ettei tule hutiostosta. Hintavasta hankinnasta kuitenkin kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!

   Sehän se tässä ongelmana onkin, että vaunujen täytyy sopia monenlaiseen menoon :) Niiden pitäisi olla sen verran tukevat, että voin koiran kanssa lenkkeillä pururadalla, niin ketterät, että asioilla ja kaupassa käyminen niiden kanssa sujuu, mahtua hyvin bussiin sekä autoon, toimia myös lumessa ja sohjossa yms. Vähän olen miettinyt tällä hetkellä Brio go nextejä ja niihin lisäosana eteen samanlaiset renkaat kuin takanakin, jotka voi vaihtaa talveksi. Ovat vain aika hintavat vaunut :S
   Onneksi tässä on aikaa vielä hyvin miettiä ja vertailla.

   Poista
  2. Kyllä hyvältä vaikuttivat äkkiseltään kurkattuna. Ja todellakin hintavilta. Meillä on Britaxin matkarattaat, joissa on kääntyvät etupyörät ja lisäksi vaihtorenkaat, jotka on kääntymättömät ja suuremmat. Olen kyllä kovasti tykännyt. Niitä matkarattaita ollaan käytetty kaupungissa ja reissatessa, kun ovat niin ketterät ja kevyet.

   Poista